Minecraf Kil Nasıl Elde Edilir? – Kil Ne İçin Kullanılır? | Clay

Minecraft Kil Nasıl Elde Edilir? – Kil Ne İçin Kullanılır? | Clay ; Kil, Minecraft’ta nadir görülen bir manzara değildir. Ancak bilmeyenler için Clay’i nasıl alıp kullanabilecekleri aşağıda yazımızda açıklanmıştır…

Minecraft‘ta oyuncuların alabileceği birçok blok türü vardır. Bunlardan biri, her şeyle çıkarılabilen gri bir blok olan Kil (Clay). 10 yıldan fazla bir süre sonra Minecraft, 2021 itibariyle aylık yüz milyonu aşkın kullanıcıyla en iyi oyunlardan biri olmaya devam ediyor. Tabii ki, oyunun popülaritesi ile Mojang onu sürekli geliştiriyor. Minecraft kısa süre önce 1.18 yamasında Caves and Cliffs ikinci bölümünü yayınladı. Bir sonraki güncelleme, oyuncuları yeni biyomlar ve düşmanca çetelerle şımartacak, ancak henüz bunun için resmi bir çıkış tarihi yok.

Yeni biyomlar (ve muhtemelen yeni bloklar) kulağa heyecan verici gelse de, özellikle estetik açıdan hoş binalar yapmaktan hoşlanan oyuncular için eski öğeler yine de gözden kaçırılmamalıdır. Minecraft’taki mevcut dekoratif öğelerden biri Terracotta‘dır. Bu blok Kil (Clay) kullanılarak eritilebilir.

Minecraft Kil Nasıl Elde Edilir?

Kil , Minecraft’ta nadir görülen bir meta değildir. Oyuncular onları sulu alanların yakınında kolayca görebilirler. Buna bataklıklar, kumsallar, nehirler, sığlıklar ve okyanuslar dahildir. Bunun dışında, bu gri blok savanda, çöl köylerinde ve bazı Köylülerin evlerinde de görülebilir.

Ek olarak, oyuncular Köyün Kahramanı statüsüne sahipse, bir Mason Köylü bir Kil bloğu verebilir. Bu etkiyi elde etmek için, insanların bir Illager Patrol, Illager Outpost veya Illager Raid Captain öldürmesi gerekir. Bunu yapmak Bad Omen etkisini verecektir.

Ardından, bir Baskını tetiklemek için bir köye girin. Şimdi, oyuncuların Raid’i yendiklerinden emin olmaları gerekiyor. Bir galibiyet, Köyün Kahramanı statüsü etkisi verecektir. Ancak, düşmanlar tüm Köylülerin yataklarını yok ederse veya sakinleri öldürürse, bunun yerine Illagers kazanacaktır.

Daha önce belirtildiği gibi, bir Kil bloğu herhangi bir şeyle kırılabilir. Bu bloğun madenciliği dört Kil Topu verecektir. Bu toplar daha sonra bir Kil bloğu oluşturmak için işlenebilir.

Minecraft Kil Ne İçin Kullanılır?

Basitçe söylemek gerekirse, Killer esas olarak dekoratif bloklar oluşturmak için kullanılır. Bunun dışında oyuncular eşyayı bir Zümrüt ile takas edebilirler.

  • Pişmiş toprak bloğu: Kil bloğu bir Pişmiş toprak oluşturmak için eritilebilir. Hatta 16 farklı renge boyanabilen bu dekoratif blok, oyuncuların hayal güçleriyle özgürleşmelerini sağlıyor.
  • Tuğla blok: Bir Kil Top, önce bir Kil Tuğla oluşturacaktır. Daha sonra, dört Kil Tuğla bir Tuğla bloğunda birleştirilebilir.
  • Zümrüt: Acemi seviyedeki Mason Köylüler, 1 Zümrüt için 10 Kil Top satın alacak. Yani oyuncuların bu takas için üç Clay bloğunu kırmaları gerekiyor.

Bu, Minecraft Kil ‘in tüm kullanımlarıyla ilgili. Minecraft’taki en kullanışlı blok olmayabilir, ancak bu sandbox oyununda bir şeyler inşa etmeyi seven oyuncular için kesinlikle bir zevktir.

 

Daha Fazla Minecraft Yazısı İçin: MINECRAFT