Дали Valorant може да се репродуцира на Mac?

Дали Valorant може да се репродуцира на Mac? ; Како да преземете Valorant на Mac ?, Дали Valorant може да се репродуцира на Apple Mac компјутерите? ? Valorant на Riot Games моментално е достапен само на Windows OS, но дали програмерите планираат Valorant да дојде на Mac?

Еден од најразочарувачките аспекти да се биде корисник на Mac е тоа што Apple OS не ви дозволува пристап до мноштво одлични игри. Додека иконите на Riot Games, League of Legends, се достапни за корисниците на Mac (иако малку погрешни), бидејќи насловите на FPS остануваат недостапни Вреднување тоа е една од тие игри.

Riot им објави на играчите на конзолата дека имаат среќа и дека хит играта во одреден момент ќе дојде на конзолата. Но, корисниците на Mac останаа во темнина околу тоа дали можат да стапнат во Future Earth.

Дали Valorant може да се репродуцира на Mac?

Valorant моментално не е достапен за корисниците на Mac и се чини дека тоа нема да се промени наскоро. Во моментов нема планови Valorant да поддржува Mac OSX. Засега, ќе треба да преземете bootcamp и да креирате Windows PC.

Дали може да се репродуцира Mac Valorant?

Како да преземете и играте Valorant на Mac?

Алтернатива, ако не сакате да изградите или купите компјутер или лаптоп со Windows, Bootcamp е да се користи. Ова ви овозможува да го стартувате оперативниот систем Windows на вашиот Mac. На овој начин, во суштина го претворате вашиот Mac во компјутер со Windows и можете да продолжите да го преземате Valorant нормално од официјалната веб-страница.

Сакале или не, Mac верзијата на Valorant не се појавува на развојните табли во блиска иднина. Сепак, бидејќи се објавуваат повеќе информации за статусот на оперативниот систем на Apple Valorant, ќе ги додадеме овде за да ги проверите.