Minecraft: Како да инсталирате сервер?

Minecraft: Како да инсталирате сервер? , Како да го поставите серверот Minecraft? ; Mojang's Minecraft е одлична игра за играње со пријателите, но поставувањето сервер може да биде комплицирано. Еве детали за тоа како да го направите тоа во нашата статија…

Има неколку игри со повеќе играчи кои се попопуларни од Minecraft. Целосната игра со отворен свет за опстанок со песок им даде на многу играчи ширум светот можност да се дружат со своите пријатели и да создадат нешто навистина ново и уникатно. Minecraft е неизбежен.

Иако Minecraft има мултиплеер аспект, средбата со пријателите не била секогаш лесна. Всушност, некои играчи во Java Edition сè уште имаат проблеми со поставувањето сервер за себе и за нивните пријатели. Вреди да се погледнат двете верзии на Minecraft и како да се хостираат игри во двете.

Сервер хостинг во Јава

Minecraft: Како да инсталирате сервер?
Minecraft: Како да инсталирате сервер?

Играчите на Java верзијата на Minecraft имаат неколку опции кога станува збор за поставување на сервер за хостирање. Најкомплициран начин е да поставите сервер локално.

Преземете го софтверот за серверот на Minecraft

Да започне Јава ve на Minecraft Проверете дали е целосно ажуриран на уредот. Потоа посетете ја веб-страницата на Minecraft и одете на страницата за преземање. Ова е местото каде што луѓето можат да се движат надолу за да го најдат софтверот за серверот што треба да го преземат. Преземената датотека .jar ќе биде апликацијата што работи на серверот.

Како да се пренасочи и да се дозволи пристап на другите до серверот?

Домаќините потоа ќе треба да научат како да се поврзат за другите да можат да пристапат до серверот. За жал, ова не е едноставно објаснување бидејќи секој рутер е различен. За повеќе информации, одете на portforward.com. Откако ќе се направи ова, сè што треба да направи домаќинот е да ја пронајде IP адресата што може да се најде со едноставно пребарување на „надворешна IP адреса“ во пребарувачот.

Адресата што треба да се сподели е IPv25565 адресата со „:4“ на крајот, бидејќи ова е порта преку која другите играчи можат да пристапат до серверот. Оттаму, домаќинот може да ја стартува датотеката .jar и потоа да ги постави својствата на серверот како што им одговара за да започне репродукцијата.

Други опции за хостирање за Minecraft

Но, ако играчите не сакаат да го хостираат серверот локално, има многу други опции за хостирање. Мојанг нуди Minecraft Realms, што им дава на луѓето можност да поседуваат сервер преку нив. Исто така, постојат голем број други услуги за хостирање на сервери од трети лица кои играчите можат да ги прегледаат.

Хостирање на сервер на основата

Windows 10 Оние кои сакаат да играат Minecraft мултиплеер на верзии на конзоли или верзии на конзоли, исто така, имаат неколку опции. Една опција е да започнете нов свет и да ги поканите вашите пријатели да се придружат. Сè што треба да направи домаќинот е да создаде сметка на Microsoft и да се спријатели со некој друг што има сметка на Microsoft.

Оттаму, кога создаваат или повторно влегуваат во свет, играчите можат да изберат да ги поканат своите пријатели. Овие светови функционираат само додека домаќинот активно игра на серверот; ова може да биде проблем за пријателите кои сакаат да прескокнат кога домаќинот не може.

темел верзија исто така Minecraft Има Кралства. Иако тие треба да се платат, тие секогаш остануваат отворени за да можат другите да влезат кога сакаат. Друга опција е Bedrock посветен софтвер за сервер од Mojang. Сепак, овие се во развој и можат да се затворат во секое време.