Minecraft: Tamir Büyüsü Nasıl Yapılır? | Mending Enchantment

Minecraft: Tamir Büyüsü Nasıl Yapılır? | Mending Enchantment ; Minecraft: Tamir Büyüsü Nasıl Yapılır? | Mending Enchantment ; Tamir ve onarım, Minecraft oynarken favori araçları ve silahları iyi durumda tutmanın harika bir yoludur, ancak oyuncular tarafından yapılamaz.

Minecraft’ta favori bir eşyayı bulmak veya yapmak buruk bir duygudur; sahip olmak harika olsa da, sonsuza kadar sürmeyecek. Minecraft’taki hemen hemen her şeyin, hatta Netherite Tools‘un bile dayanıklılığı vardır. Ancak, onarma büyüsü de dahil olmak üzere, sevilen eşyaları onarmanın yolları vardır.

Tamir , oyundaki en güçlü olmasa da en önemli ve güçlü büyülerden biri olmaya devam ediyor. Oyuncular arasında kolayca en çok aranan büyü kitabı ve bunun iyi bir nedeni var. Daha iyi bir şey çıkmadıkça bu dengenin gelecek yamalarda değişmesi pek olası değil.

Bununla birlikte, güncellemeler boyunca, Mending’in çalışma şekli ve nasıl kazanılabileceği, oyunu yeterince zorlu tutma umuduyla Mojang tarafından dengelendi. Minecraft’ta Tamirin nasıl yapılacağına ilişkin bu yazımız, bu yeni bilgilere göre güncellendi.

Minecraft’ta Tamir Nasıl Çalışır?

Tamir, Minecraft’ta dayanıklılık ile hemen hemen her alet veya silah üzerinde olabilen bir sihirdir. Bir eşya Tamir edildiğinde, toplanan her tecrübe eşyayı tecrübe puanı başına 2 dayanıklılık oranında tamir etmeye gider. Bir öğe tamir edilirken deneyimi tüketir, böylece Minecraft oyuncuları onu düzeltmek için kullanılan deneyimi alamazlar. Onarmak, oyuncunun envanterinde olmayan, yalnızca oyuncunun elindeki, elinde olmayan veya zırh yuvalarındaki öğeleri onarır.

Bir oyuncunun üzerlerinde Onarılan birkaç eşyası varsa, aynı anda yalnızca biri onarılır –deneyim bunlardan rastgele seçilen birine gider. İlk önce öğeleri onarmak için bir öncelik sistemi yoktur, ancak bu, Minecraft’ın gelecekteki güncellemelerinde değişebilir.

Tamir Büyü Kitapları Nasıl Bulunur?

Bir eşyaya tamir büyüsü uygulamak için oyuncuların önce bir tamir kitabıyla karşılaşması gerekir. Çoğu Minecraft büyüsü, büyüleyici bir masa kullanılarak oluşturulabilirken, Ne yazık ki Onarım yapamaz. Bu, oyuncuların bunun yerine bu kitapları satın alması, bulması veya yağmalaması gerektiği anlamına gelir.

Balık Tutma – Onarım sihir kitapları, Minecraft’taki balıklar gibi su kaynaklarından avlanabilir. Bazıları balık tutmayı sıkıcı bulsa da, eşyaları tamir etmenin en kolay ve en hızlı yollarından biridir.

Yağma Sandıkları – Onarım büyü kitapları Zindan Sandıkları, Tapınaklar, Son Şehirler ve haritanın çevresinde bulunan diğer birçok sandıkta bulunabilir. Oyuncular zaten dışarıdaysa ve ganimet aramak üzereyse, büyük olasılıkla ekstra çaba harcamadan bir veya iki Onarım kitabı bulacaklardır. Son Şehirler, tonlarca efsunlu teçhizat ve silah verme şansı en yüksek olan şehirler.

Ticaret – Kütüphaneci olan bir köylü arayın ve onlarla ticaret yapın. Kütüphaneciler bir zümrüt için rastgele bir büyü kitabı takas edecekler.

Kütüphaneci Köylü Yapmak

Minecraft: Tamir Büyüsü

Oyuncular bir kütüphaneci bulamazlarsa, bir tane yapabilirler. Önce mesleği olmayan bir Minecraft köylüsünü herkesten uzaklaştırın, sonra onlara bir kürsü verin. İşi üstlenecekler ve daha sonra oyuncular kitaplar için zümrüt ticareti yapabilecekler.

Yakalanan köylü Tamirci kitap ticaretine sahip değilse, oyuncular kürsüyü geri çalabilir, değiştirebilir ve ardından Kütüphaneci mesleğini köylüye iade edebilir. Daha sonra oyuncular onlarla tekrar ticaret yapabilecek ve Tamir kitabını deneyebilecek.

Tamir , bir Kütüphaneci köylünün sahip olduğu ilk ticaret olabilir, bu nedenle, daha yüksek bir seviye ticaretten Tamir’in kilidini açmak için bir köylünün seviyesini yükseltmeye gerek yoktur.

Tamir için Balık Tutma İpuçları

Minecraft’ın 1.16 güncellemesinde balık avı değiştirildiğinden beri, mekanikler AFK balık çiftliklerini dengelemek için değiştirildi. Tek su bloklu AFK balık çiftliklerinde hazine avı yapmak artık mümkün değil. Onarım büyü kitapları hazine olarak kabul edildiğinden, bu, oyuncuların bir Onarım kitabı için ne sıklıkla balık tutmayı umabileceklerini önemli ölçüde etkiledi.

Minecraft Wiki’ye göre yeni gereksinimler aşağıdaki gibidir: bobber şimdi en az 5’e 4’e 5 alan olan bir açık su alanında olmalıdır. Bu alandaki her blok ya hava, su ya da su dolu bloklardan oluşmalıdır.

Büyülü Tamir Kitabı Nasıl Kullanılır? | Enchanted Mending Book

Büyü köşesini kullanmak için Minecraft oyuncularının bir örs yapması gerekecek. Büyülenecek öğeyi örsün ilk yuvasına koyun ve ikincisine Onarım Kitabını ekleyin. İşe yaramazsa, oyuncular seçtikleri öğeyi büyülemek için yeterli deneyime sahip olmayabilir.

Tamir, bazı yaylarda bulunan Sonsuzluk büyüsü ile de uyumsuzdur. Ancak, Kırılmaz olan eşyalara karşılıklı olarak uygulanabilir, bu da esasen bu eşyaları yok edilemez hale getirir.

Oyuncular Tamir İçin Hangi Öğeleri Kullanmalıdır?

Tamir çok güçlü ve pahalı bir büyüdür. Bu nedenle vites seçimi çok önemlidir. Genel olarak konuşursak, oyuncunun mümkün olduğunca uzun süre elinde tutmak istediği herhangi bir büyülü teçhizat veya silah, üzerinde Onarım yapmalıdır. Bununla birlikte, elmas seviyesinin altındaki hiçbir şey Tamir ile büyülenmemelidir. Tamir için iyi seçeneklere örnekler:

  • Efficiency IV ve/veya Fortune III ve/veya Silk Touch özellikli elmas kazmalar
  • Looting III ve/veya Sharpness IV özellikli elmas kılıçlar
  • Protection IV ve/veya Feather Falling IV ile elmas zırh
  • Luck of the Sea III ile oltalar
  • Power IV ile Yaylar

Son olarak, elytralar, oyuncuların bir Onarım kitabını saklaması gereken açık ara en önemli öğedir. Aslında, bir oyuncunun bulduğu ilk Tamir kitabı özellikle elytra için ayrılmalıdır. Aksi takdirde, onarımı çok hızlı bir şekilde sıkıcı ve zor hale gelecektir.