Minecraft Benzeri En İyi 15 Oyun 2021

MİNECRAFT POCKET EDİTİON V1.16.220.51 FULL APK (MCPE / BETA)

Minecraft Benzeri En İyi 15 Oyun 2021 ; Minecraft, yaklaşık 200 milyon kopyalanan tüm zamanların en çok satan oyunları arasında yer alan dünyanın en büyük oyunlarından biridir. Son derece popüler olmasına rağmen Minecraft lansmanından bu yana pek değişmedi. Bu nedenle, bir değişikliğe ihtiyacınız olursa Minecraft gibi en iyi oyunların bir listesini vermek için buradayız.İşte Minecraft Benzeri En İyi Oyunlar 2021 …

Formülü kopyalamaya çalışan sayısız kişi olmasına rağmen Minecraft gibi pek çok oyun yok. Aşağıda, estetik ve mekanik olarak farklılık gösteren, ancak inşa etme ve hayatta kalma fikrini olduğu gibi koruyan seçeneklerimiz var. Oyuna Pokémon Red programlamak istiyorsanız Minecraft’ı kullanmak en iyisidir.

Minecraft Benzeri En İyi 15 Oyun 2021

1-Terraria

Terraria, genellikle “2D’de Minecraft” olarak gösterilen Minecraft klonudur. Yandan kaydırma oluşturucu o kadar popüler ki Minecraft topluluğunun Minecraft’ın yapı bileşenlerini Terraria’da kullanmanıza izin veren bir modu var. Yine de bu sadece başka bir inşaatçı değil. Terraria, birden fazla patron ve çok daha fazla içerikle daha geniş.

Terraria’nın en ilginç yanı, bakış açısının değişmesidir. Oyun 2D olduğu için, üç boyutlu bir uzayda gezinmek yerine inşa etmeye ve yukarı ve aşağı kazı yapmaya odaklanmışsınız. Bu sınırlama, ister inanın ister inanmayın, bir yola çıkmaya ve ona bağlı kalmaya zorlandığınız için daha büyük keşiflere yol açar.

2-Dragon Quest Builders

Terraria gibi, Dragon Quest Builders, kaynak materyalinden çok daha fazlasına sahip bir Minecraft klonudur. Minecraft gibi, yüzlerce tarife ve blok tabanlı yapıya uyan bir inşaatçıdır. Dragon Quest lakabı sadece yetenek için değildir – Builders tam teşekküllü bir RPG’dir.

Bu listedeki diğer seçeneklerden çok daha fazlası olan Dragon Quest Builders, 60 dolarlık fiyatını, sizi çeşitli yerlere götürecek ve aynı zamanda savaşa daha fazla vurgu yapacak 400’den fazla saatlik bir kampanyayla haklı çıkarıyor. Bir korumalı alan modu da vardır, ancak Builders’ın tüm özelliklerinin kilidi ancak siz ana hikayeyi bitirdikten sonra açılır. Hikaye modu esasen bir öğretici işlevi görür, yalnızca son derece uzun ve mükemmel yazılarla dolu bir moddur.

3-Roblox

Roblox gerçek bir Minecraft klonu değildir. Aksine, Minecraft biraz Roblox klonudur. 2005 yılında piyasaya sürülen ve o zamandan beri sürdürülen Roblox, oyun yapmaya odaklanmış, çok oyunculu bir çevrimiçi oluşturucudur. Oyuncular platformu kullanarak kendi oyunlarını tasarlayabilir ve nesne yönelimli programlama sistemi ve Lua programlama dilini kullanarak toplulukla paylaşabilirler.

Roblox sadece bir sanal alan değil, aynı zamanda gelişmekte olan geliştiricilerin başlamaları için basit bir platformdur. Bir içerik oluşturucu olarak, Roblox’un oyun içi para birimi Robux karşılığında oyununuzu ve öğelerinizi topluluğa satabilirsiniz. Diğer oyun içi para birimlerinin aksine, Robux’nuzu, nakit parayla değiştirebilirsiniz.

4-Starbound

Starbound, farklı bir geliştiriciden gelmesine rağmen, temelde uzaydaki Terraria’dır. Bu, Wargroove’u geliştiren ve Stardew Valley ve Risk of Rain gibi oyunlar yayınlayan stüdyo Chucklefish tarafından geliştirilen ilk oyun. Terraria ile aynı 2D perspektifini paylaşmasına rağmen, Starbound, uygun şekilde, çok daha geniş.

Hikaye odaklı bir oyundur, sinematik bir açılış sekansına, bir eğiticiye ve tamamlanması gereken birden fazla göreve uygundur. Starbound, Dragon Quest Builders kadar büyük değil, ana hikayesi 20 saatten biraz fazla sürüyor, ancak başlığın ne kadar ucuz olduğu göz önüne alındığında şikayet etmek zor. Uzunluğu daha kısa olmasına rağmen, Starbound kapsamı çok daha büyüktür ve birden fazla galaksi ve dünyayı keşfetmenize olanak tanır.

5-Don’t Starve

Don not Starve, size başlıkta bilmeniz gereken her şeyi anlatıyor. Açlıktan ölmemek ya da daha doğrusu hayatta kalmakla ilgili bir oyun. Diğer hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi size boş bir sayfa vermek yerine Don’t Starve, tonunda çok açık. Gotik, elle çizilmiş bir sanat tarzıyla Don’t Starve, kişiliğiyle öne çıkıyor.

Yine de bu, oyunun daha kolay olduğu anlamına gelmez. Don’t Starve hala acımasız bir hayatta kalma oyunudur ve sizi herhangi bir talimat veya rehberlik olmadan karanlık bir ormanın ortasına bırakır. Neyse ki, her şey yöntemsel olarak oluşturulur, bu nedenle RNG sizin tarafınızda değilse, adanızı her zaman yeniden canlandırabilirsiniz.

6-Lego Worlds

Minecraft genellikle “sanal Lego” olarak tanımlanır, bu nedenle Lego’nun kendine ait bir sanal alan başlığına sahip olması uygundur. Lego Worlds, keşfetmeniz için tamamen Lego’dan oluşan açık, prosedürel olarak oluşturulmuş bir ortam sunar. Tuğla tuğla inşa etmek en bilinen inşaat modu olsa da, oyunun yapım araçlarını kullanarak dünyayı her zaman büyük fırça darbeleriyle yeniden çerçeveleyebilirsiniz.

Lego Worlds bir Minecraft klonudur, ancak öyle olsa bile, çok şey oluyor. Birden çok karakter, araç ve ortaya çıkarılacak benzersiz tuğla tabanlı yapılarla çok daha canlı. Lego Worlds ayrıca bir görev sistemi, zindanlar ve kasabalar içeriyor ve kum havuzuna biraz RPG yetenekleri getiriyor.

7-Rust

Rust, yalnızca doğanın tehdidi hakkında değil, diğer oyuncular için de endişelenmeniz gereken çok oyunculu bir hayatta kalma oyunudur. Bir taş ve meşaleden başka bir şeyle başlarsınız ve oradan, kendinizi diğer oyunculardan ve adada dolaşan canavarlardan korumak için silahlar ve yapılar yapmanız gerekir.

Mümkün olan her şekilde acımasız olan Rust, sabrınızı ve sebatınızı test edecek. Yeni bir av için adayı tarayan deneyimli oyuncularla ilk uyandığınızda muhtemelen birkaç dakikadan fazla hayatta kalamayacaksınız. Gerçi otantik bir hayatta kalma deneyimi arıyorsanız, Rust’tan çok daha iyi olamaz.

8-The Forest

Orman başka bir hayatta kalma oyunudur, ancak bu listedeki diğer girişlerden biraz daha fazla yapıya sahiptir. Yoğun bir ormanın ortasına inen bir uçak kazasından kurtulan tek kişi olarak oynuyorsunuz. Yine de endişelenmeniz gereken tek şey çevre değil. Karaya oturmuş hava geminizden ayrıldıktan hemen sonra, ormanda dolaşan mutant yamyamlar topluluğunu öğrenirsiniz.

Ancak bu, The Forest’ın küçük bir oyun olduğu anlamına gelmez. Herhangi bir iyi hayatta kalma oyunu gibi, keşfedilecek derin mağaralar ve toplanacak sayısız malzeme içerir. Ancak, bir sonraki yemeklerini arayan düşmanlarla karşılaşacağınız için keşif sonuçsuz değildir.

9- 7 Days to Die

7 Days to Die, 2013’ten beri geliştirilmekte olan bir Erken Erişim hayatta kalma oyunudur. Henüz tam olarak piyasaya sürülmemiş olmasına rağmen, oyun halihazırda 10 milyondan fazla kopya sattı ve nedenini görmek kolay. Hayatta kalma ve kule savunmasını tek bir pakette birleştirir. Gün boyunca, zamanınızı prosedürle oluşturulmuş bir dünyayı keşfederek geçireceksiniz. Ancak geceleri zombiler ortaya çıkıyor.

Ya da en azından onları daha çok fark edeceksiniz. 7 Days to Die oyun içi bir gündüz / gece döngüsüne sahiptir. Gün boyunca zombiler yavaştır ve çok az tehdit oluşturur. Geceleri vahşi olurlar ve sizi savunmak için ana üssünüze geri dönmeye zorlarlar. Gündüz / gece döngüsüne ek olarak, bir de gündüz izleyici var. Her yedinci günde bir zombi ordusu üssünüze saldıracak ve önceki saldırıların seviyesini çok aşacak.

10-Stardew Valley

Stardew Valley, mekanik olarak Animal Crossing ve Harvest Moon’u geçen ve onları güzel bir 2D dünyaya yerleştiren 7 Days to Die’ın antitezi. Oyun, büyükbabanızın eski çiftliğini miras almanızla başlar ve ayağa kalkmanıza yardımcı olacak paslı birkaç aletten başka hiçbir şey yoktur.

Oyunun özü çiftçilik olsa da, Stardew Valley her biri benzersiz kaynaklar, silahlar ve düşmanlar sunan keşfedilecek çok sayıda benzersiz ortama sahiptir. Stardew Valley, uzun bir oyun listesinin en iyi unsurlarını bir araya getiriyor, ancak bundan daha etkileyici, bunu kendi işi gibi hissederken başarıyor.

11-Astroneer

Astroneer’da bir Astroneer olarak oynuyorsunuz. 25. yüzyılda gerçekleşen kurgusal bir çağ olan Galaksiler Arası Keşif Çağı’nda geçen bir Astroneer olarak göreviniz dış uzayı ve onu oluşturan gezegenleri keşfetmektir. Yedi büyük ve benzersiz gezegene uyan, keşfedilecek eksiksiz bir güneş sistemi var.

Oyunun amacı hayatta kalmaktır. Astroneer, oyunu istediğiniz gibi oynamanıza olanak tanıyan bir dizi benzersiz inşaat araçları ve işçiliği malzemeleri içerir. Yeni malzemeler keşfedebilir ve toplayabilir, güneş panelleri ve jeneratörlerle bir uzay üssü kurabilir veya sizin ve arkadaşlarınızın oynaması için mini oyunlar oluşturabilirsiniz.

12-Oxygen Not Included

Oxygen Not Included, Don’t Starve’ın arkasındaki aynı bağımsız stüdyo olan Klei Entertainment’ın izniyle geliyor. Hayatta kalma türüne çok daha farklı bir bakış açısı sağlamasına rağmen, kendinden önceki oyunla aynı imza sanat stiline sahip. Ormanda hapsolmak yerine, uzayda hapsolursunuz.

Oxygen Not Included başlangıcında, yalnızca birkaç paket solunabilir hava ile bir asteroid içinde kaybolan üç kopyayı kontrol edersiniz. Oradan, tek amacınız hayatta kalmaktır; bu, kopyalarınız için oksijen sağlamak ve beslenmelerini sağlamak ve onların atıklarından kurtulabilmelerini sağlamaktır.

13-Vintage Story

Vintage Story, kendisini daha ciddiye alan Minecraft. Yine de bu bir kazı değil. Vintage Story’nin voksel tabanlı grafikleri Minecraft’tan koparılmış gibi görünse de, oyunu oluşturan sistemler benzersizdir. Vintage Story, malzemelerinizi sadece bir üretim istasyonuna atmak yerine, külçe külçe kalıplar oluşturmanıza olanak tanır.

Aynı zamanda oldukça esnektir. Vintage Story, sağlam bir mod API’sinin yanı sıra okunabilir kaynak kodu ve bir modelleme aracına sahiptir. Bir Minecraft klonundan başka bir şey olmayan Vintage Story’yi yazmak kolaydır. Lisansı almaya karar verenler ise genişleyen, sağlam bir inşa oyunu bulacaklar.

14-ARK: Survival Evolved

ARK: Survival Evolved’in mekaniği şaşırtıcı bir şekilde Minecraft’takilere benziyor, ancak ikisinin görünümü daha farklı olamazdı. Survival Evolved’deki tek amacınız, size rehberlik edecek zekanızdan başka bir şey olmadan ARK adasında çıplak uyandıktan sonra hayatta kalmaktır. Ağaçları yumruklamaktan gelişmiş silahlar üretmeye kadar ilerleyeceksiniz.

Gelişmiş bina, çiftçilik, avcılık ve kabilelerle, eğer varsa, bir hayatta kalma oyunu. ARK: Survival Evolved, paylaşılan bir bölgede her bireyin birbirleriyle hayatta kalma mücadelesinin otantik ve çoğu zaman sert gerçeklerini aktarıyor. Davetsiz misafirler tarafından yağmalanmasını istemiyorsanız, odun kesmek gibi dışarıdaki faaliyetlerle uğraşırken kulübenize her zaman göz kulak olmanız gerekir.

15-Fallout 4

Fallout 4’ün devasa, son derece ayrıntılı dünyası etkileyicidir, ancak daha etkileyici olan yapı sistemidir. Tek başına yerleşim sistemi, genel deneyiminizi bozmadan oyunun diğer tüm faktörlerini dışlayarak tüm zamanınızı alabilir. Oyunda birkaç saat ilerledikten sonra, oyun dünyasında bulduğunuz şeyleri alıp bileşenlere ayırma yeteneğinin kilidini açarsınız.

Henüz topladığınız bileşenleri kullanarak yerleşiminiz için yapılar oluşturabilirsiniz. Bethesda’nın yerleşim sistemini Fallout 4’te isteğe bağlı bir özellik olarak tasarladığı açık olsa da, o kadar derin ki, kendi başına bir oyun gibi hissediyor.

 

Minecraft Benzeri En İyi 15 Oyun 2021 yazımız bu kadardı diğer alternatif yazılarımız için takipte kalın…

Among Us Benzeri En İyi 12 Oyun 2021

PUBG Mobile Benzeri En İyi 10 Oyun 2021

Minecraft modları nasıl yüklenir?

Minecraft nasıl indirilir – Minecraft ücretsiz nasıl oynanır ?

Minecraft’taki En İyi Yiyecekler

Minecraft En İyi 10 Macera Modu